RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

З армією пов'язана лише одна: Кабмін від мобілізації забронював працівників великих компаній

Кабінет міністрів, який раніше змінив деякі правила бронювання від мобілізації, забронював працівників компанії Glovo, рекламної агенції, Visa, Favbet та деяких інших компаній – лише одна зі списку компаній безпосередньо пов’язана з армією.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко у Telegram-каналі.

Читайте також: Згодні взяти олігофрена: як працюватимуть нові правила ВЛК

У опублікованому нардепом наказі №8572 йдеться про те, що до списку заброньованих від мобілізації увійшли працівники таких компаній:

  • "Гловоапп Україна" (служба доставки Glovo),
  • "Фавбет Тек",
  • "ССМ" (рекламне агентство),
  • "Віза Україна" (консультаційні послуги для бізнесу, власники – дві американські компанії),
  • а також фірма "Агрі Чейн" (частина агрохолдингу “Астарта”).

Серед усіх компаній, чиїх працівників забронювали, найбільш помітний зв’язок з армією має лише компанія "Корт" – займається розробкою систем РЕБ та безпілотників.

Мета бронювання – "... забезпечення функціонування економіки та життєдіяльності населення в особливий період".

Зокрема, Favbet Tech (ТОВ "Фавбет Тек") — ІТ-компанія, що займається розробкою програмного забезпечення, скористалась правом бізнесу на бронювання співробітників, критично важливих для її роботи. У компанії зазначили, що це 15 осіб, без яких діяльність компанії фактично неможлива. Всі вони були заброньовані за загальною процедурою відповідно до вимог чинного законодавства України.

Зауважується також, що заброньованим просять надати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації строком на 6 місяців.

Народний депутат Олександр Федієнко написав про те, що в цілому не проти економічного блокування: "Гроші на утримання армії нам потрібні".

Проте він зауважує, що інколи навіть "керівники ТЦК не можуть зрозуміти, чому підприємства які випускають дрони, РЕБи, не бронюють, бо не проходять по критеріям, а от такі як у переліку, лист додав, вони вимушені бронювати".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що бронювання продовжили ще одній категорії.

  • Вас також може зацікавити:

Бізнес зобов’яжуть вручати повістки: новий закон про мобілізацію містить нову норму

Навіть, якщо є бронь: в Міноборони пояснили, кому треба йти до ТЦК

Бронь від мобілізації за гроші: які два варіанти розглядають у Раді

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.