RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Україні змінили правила бронювання від мобілізації: про що треба знати

Кабінет міністрів України вирішив змінити деякі аспекти порядку бронювання військовозобов’язаних співробітників під час воєнного стану – відтак списки зі співробітниками подаються на погодження до Міністерства оборони.

Про це йдеться у постанові на сайті Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Бронювання від мобілізації за гроші: які варіанти розглядає Рада

Відповідно до постанови № 520 від 08 травня 2024 р. Кабінет Міністрів України вирішив змінити деякі питання реалізації положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Відтак "підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил), утворених відповідно до законів України, подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво такими військовими формуваннями, і до СБУ, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому".

Також доповнили пункт документа стосовно того, що підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, подають список військовозобов’язаних для бронювання до Міноборони.

Тобто списки з військовозобов’язаними співробітниками передадуться від Генерального штабу ЗСУ до Міноборони.

Також виклали один абзац у новій редакції. Відповідно до нього, "центральні органи виконавчої влади, що здійснюють керівництво утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями (крім Міноборони), СБУ або Мінстратегпром проводять перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку подають його на погодження Міноборони".

Бронювання військовозобов’язаних чоловіків й надалі здійснюватиметься за рішенням Мінекономіки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи залежить відстрочка від форми навчання та спеціальності.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні продовжили бронювання від мобілізації: названо термін

В Україні бронювання від мобілізації подовжили ще одній категорії військовозобов'язаних

Бронювання від призову: хто з чиновників підпадає під мобілізацію і хто має відстрочку

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.