RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Україна готується до масштабного наступу РФ: на Заході оцінили розклад на полі бою

НАТО вважає, що російські військові не мають достатніх сил для стратегічного прориву лінії фронту. Водночас західні партнери вважають, що окупант може досягти тактичного успіху.

Про це пише видання Reuters.

Читайте також: Біля ніг Путіна: чому Тбілісі відвертається від Заходу

Думка експертів

Пасі Пароїнен, аналітик Black Bird Group, сказав Reuters, що спроба Москви на Харків має мету залучити до бою обмежені резерви українського війська перед початком наступу Росії.

"Якщо Україна докладе зусиль в Харкові та Сумах, ЗСУ зможуть зберегти там територію, можливо навіть не допустити артилерійського обстрілу харків’ян. В них є перспектива відкинути ворога до кордону", – сказав він.

Але такий результат може коштувати занадто багато, якщо резерви не будуть доступні для реагування на кризи під час російського літнього наступу.

Харків, розташований за 50 км від кордону, протягом місяців зазнавав авіаударів, які захисники намагаються зупинити вже виснаженою протиповітряною обороною, таку думку виразив аналітик.

У Альянсі висловилися про наступ росіян на Харківщині

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер упевнений, що наступ Росії на Харківщину не схилить українську владу до переговорів з Росією.

"Я думаю, що Збройні Сили України борються за те, щоб повернути землю, яка належить їм, і це важко. Для цього потрібно багато чого зробити, і це буде нелегко", — сказав Бауер.

Командувач сил НАТО в Європі теж висловив свою думку.

"Вони не мають навичок і можливостей для цього, щоб діяти в масштабах, необхідних для реалізації будь-якого великого кроку для отримання стратегічної переваги", - поділився думкою про російські війська Крістофер Каволі.

Раніше "Апостроф" писав про ще одну країну НАТО, яка може відправити свої війська в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Україна може отримати ще 6 систем Patriot: за справу взялася прем’єрка Данії

Зеленського закликали попросити Захід про направлення іноземних військ в Україну

Візит Блінкена до Києва: що він сказав про допомогу Україні, війну, корупцію та Путіна