RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

ЗСУ відтіснили ворога під Куп'янськом: карти боїв

Сили оборони України витіснили ворога з позицій біля Куп'янська на Харківському напрямку. Своєю чергою, росіяни просунулися поблизу Липців та Вовчанська та продовжують атаки на Донбасі.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Наступ росіян на Харківщині: куди націлились війська Путіна

Обстановка в Харківській та Луганській областях

Війська РФ нещодавно захопили Лук'янці (на північний схід від Липців) і просунулися у північній частині Вовчанська Харківської області. Окупанти продовжували наступ у районі Стариці, Плетенівки (на північ від Вовчанська). Війська РФ нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська під час продовження боїв уздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна. Війська РФ продовжували наступ у районі Синьківки, біля Піщаного, Іванівки, Стельмахівки, біля Новоєгорівки та Новосадового.

Обстановка на Донбасі

Війська РФ продовжували наступ у районі Часового Яру, в районі Григорівки, в районі мікрорайонів Новий та Канал та в районі Кліщіївки та Андріївки.

Також окупанти продовжили наступ у районі Авдіївки.

Війська РФ вели штурми поблизу Калинового, Архангельського, Новоолександрівки, Сокола, Новопокровського та Соловйова, біля Уманського та Орлівки, Нетайлового та Первомайського. Окупанти нещодавно просунулися на південний захід від Мар'їнки (південніше на захід від міста Донецька).

Російські війська продовжували наступальні дії в районі Красногорівки та Георгіївки, поблизу Перемоги, Новомихайлівки, Парасковіївки, Костянтинівки, біля Микільського та Водяного. Російські війська продовжували наступати на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного.

Обстановка на південному фронті

Війська РФ відтіснили українські сили з однієї з їхніх головних позицій у Роботиного, але в населеному пункті тривають тяжкі бої. Окупанти також продовжували наступ на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Війська РФ продовжили наступ на східну (лівобережну) частину Херсонської області в районі Кринок.

Раніше "Апостроф" розповідав, яка ситуація в Часовому Ярі, який росіяни хотіли захопити до 9 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Втрати у ворога до 70%: стало відомо про ціну наступу на Харківщині для росіян

Це не успіх, а фіаско: що не так у росіян з просуванням військ на Харківщині

ЗСУ відійшли з низки позицій на Харківщині - Генштаб