RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Заборона МЗС на отримання консульських послуг для українців за кордоном "пробила дно" - нардеп Георгій Мазурашу

Поточна політика влади та МЗС щодо громадян України призвела до того, що дедалі більше українців бажає відмовитися від українського громадянства.

Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу, пише Правовий Контроль.

За його словами, запроваджена МЗС заборона на отримання консульських послуг для громадян України за кордоном є антиконституційною, а також "не відповідає здоровому глузду".

"На відміну від невідповідності Конституції, яку офіційно може встановити лише КСУ, всі адекватні люди розуміють, що це рішення "нижче дна". Хоча якщо завдання стоїть якось підштовхнути ще якусь кількість українців за кордоном до неповернення додому чи зміни громадянства, тоді так – "вєрной дорогої ідьом товаріщі". А так – це шкідництво чистої води з боку МЗС, на мою думку", - зазначив він.

Мазурашу не вірить, що так МЗС досягне мети щодо оновлення військовозобов'язаних своїх даних, згідно із новим "мобілізаційним законом", який набрав чинності.

"Якби насправді завдання було, щоб військовозобов'язані уточнили свої дані, це спокійно можна було вирішити в рамках чинного досі законодавства", - пояснив він.

Нардеп вважає, що завдання введеної заборони МЗС – "загрозами змусити більше громадян стати на облік, або оновити дані, щоб загнати їх аналогічно погрозами та примусом до армії".

"Незважаючи на їхній реальний стан, особисті (релігійні) переконання, морально-вольові та інші якості. Просто "для кількості", що дає винятково негативні результати", - додав він.

Парламентарій наполягає: рішення та дії за межами здорового глузду з боку військового та політичного керівництва призводять лише до підвищення соціальної напруженості, погіршення економічної ситуації, зменшення здатності держави та окремих громадян підтримувати армію тощо.

"Це все на радість та на користь агресору", - додав він.

Мазурашу вважає, що Німеччина, яка заявила, що захищатиме громадян України, попри ненадання їм консульських послуг, і видаватиме "трансферні" німецькі документи, "краще ставиться до українців, ніж українська влада".

"Не знаю, чи з гуманістичних міркувань вони це роблять, чи бачать для себе в цьому потенційну вигоду, чи комплексні причини. Але сприймається це позитивно, на відміну від наших дій стосовно своїх громадян", - зазначив він.

Парламентарій вважає, що подібні сигнали від держави українці сприймають як натяк щодо того, що вони непотрібні рідній країні.

"З 2022 року все частіше можна чути, що люди хочуть позбутися українського громадянства. І до мене, як до нардепа, нерідко звертаються з таких питань. І це боляче усвідомлювати", - підсумував він.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: