RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як забронювати працівника оборонного підприємств: нові критерії

У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України розширили перелік критеріїв для бронювання працівників оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомили на сайті Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Читайте також: Навіть, якщо є бронь: в Міноборони пояснили, кому треба йти до ТЦК

Ця зміна торкається критеріїв, за якими надають бронювання половині працівників підприємства, незалежно від спеціальності. Відповідна постанова набрала чинності 17 травня 2024 року.

Відтепер підприємства, установи й організації, задіяні у виробництві товарів, виконанні робіт і наданні послуг оборонного призначення з розроблення, виготовлення, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин, мають відповідати одному з двох критеріїв.:

Перший – бути виконавцем або співвиконавцем державних контрактів з державними замовниками в оборонній сфері або виконувати контракт на виробництво оборонної техніки за кошти з інших позабюджетних джерел.

Зазначимо, товари оборонного призначення обов'язково мають бути поставлені ЗСУ та іншим військовим організаціям.

Другий критерій передбачає отримання державної підтримки у формі грантів за процедурою фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій і технологій, які відповідають потребам оборони.

"Таким чином, зміни фактично розширюють перелік критеріїв. Перший об’єднує ті два, які були чинні до цього часу, додаючи при цьому позабюджетні джерела фінансування. А другий дає можливість отримати підставу для бронювання компаніям, які знаходяться на стадії розробки свого продукту у сфері ОПК", - резюмує Міністерство.

Раніше "Апостроф" писав про те, чи чекає на Україну паливна криза через мобілізацію дальнобійників.

  • Вас може зацікавити:

Під особливим наглядом ВЛК: українців з "білим квитком" попередили про зміни

Бронь для Favbet і Glovo: в Кабміні після скандалу скасували рішення

Нафтотрейдерів карають за жадібність: кого з далекобійників можуть мобілізувати на кордоні