RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

"Вірогідність дуже висока": в Силах оборони півдня заявили про знищення ще одного російського корабля

В ніч на 19 травня, коли повідомляли про гучні вибухи в тимчасово окупованому Криму, Сили оборони змогли уразити не лише російський морський тральщик "Ковровець" – залишається велика ймовірність знищення корабля “Циклон".

Про це в етері Радіо Свобода повідомив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Удар про Криму: в Генштабі підтвердили знищення російського тральщика

Він зауважив, що ймовірність знищення ще одного російського корабля – "Циклон" – залишається високою, проте ця інформація досі перебуває на перевірці:

"Насправді ця інформація досі верифікується. Тому що, щоб бути впевненим на 100 відсотків, треба все ж таки отримати відповідні результати об’єктивного контролю. Як тільки ми будемо вже мати ці результати, ми обов’язково громадськість про це повідомимо".

Проте він також додав, що зберігається висока ймовірність того, що за умов, якщо дані про ураження "Циклону" таки підтвердяться, то в Криму тепер не перебуває жодного носія крилатих ракет: "... так, є досить висока вірогідність того, що в Криму тепер не перебуває жодного носія крилатих ракет, в разі, якщо інформація щодо "Циклону" підтвердиться. І так, така вірогідність є. І так, вона висока…".

Наостанок він також додав, що попередньо мова йде про те, "...що скоріш за все було уражено дві одиниці. Тому так. Але ми чекаємо ще результатів".

Хоч точні наслідки ураження наразі ще невідомі, Дмитро Плетенчук запевнив, що не обійшлося і без втрат особового складу:

"Можливо, цього разу підтвердиться інформація щодо знищення не тільки корабельного складу, але й вірогідність того, що було пошкоджено штаб відповідної бригади надводних кораблів".


Нагадаємо, раніше ми також розповідали про оновлені дані про втрати ворога за 19 травня.

  • Вас також може зацікавити:

ATACMS знищили російський носій "Калібрів": що відомо про успішну операцію

Блокував українські кораблі: що відомо про російський тральщик "Ковровець", знищений в Криму

Удар про Криму: в Генштабі підтвердили знищення російського тральщика