RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

Цвіте, але ягід немає: п’ять причин чому полуниця не тішить щедрим урожаєм

Мабуть, немає такої садової ділянки, де б не знайшлося жодного кущика полуниці. Ці солодкі плоди любіть всі від старих до малих, але що робити, коли така бажана ягода не хоче давати плоди?

Які для цього можуть бути причини та як виправити ситуацію розкаже Апостроф.

Читайте також: Примхлива ягідка: чим підгодувати полуницю перед цвітінням для щедрого врожаю

Ранній вік

Можливо з часу посадки пройшло не досить багато часу. Якщо ви посадили рослинку на початку весни цього сезону, то на врожай цього року сподіватися не варто, доведеться дочекатися наступного.

Занадто рано посадили

Якщо ви посадили полуницю ще минулого року, але кущики ще навіть не зацвіли, згадайте чи не надто пізно ви це зробили. Можливо вони просто не встигли вкоренитися, тож знову ж таки доведеться чекати наступного року. Не забувайте, оптимальний час для посадження ягід це кінець липня — початок серпня.

Надлишок азоту

Якщо самі ягідки не спішать виростати, а от листя росте буйним цвітом — причина в ґрунті, точніше в надлишковому вмісті азотовмісних речовин в ньому. Щоб виправити ситуацію просто щедро полийте кущики, азот вимиється і все почне рости так, як мало б.

Проблеми з сердечком

Сердечком полуниці називають місце, де корінці щільніше сходяться з самим кущиком. Для гарного росту ягідок воно має бути на рівні з ґрунтом, адже в іншому випадку рослина витрачає надто багато сил на укорінення і майже нічого не залишає для формування плодів. Якщо сердечко знаходиться надто високо присипте його землею, якщо ж надто глибоко, то розпушіть землю довкола.

Мало сонця

Полуниця відома як дуже світлолюбна культура, тож однією з причин проблемного росту можуть бути проблеми з потраплянням сонячного світла. В такому випадку її варто пересадити на більш вдале місце, де вона зможе довший час спокійно вбирати в себе сонячне тепло.

Визначившись з причинами, легше виправити наслідки, тож уважно ставтеся до своїх полуничних кущиків і вони відплатять вам щедрим врожаєм.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, які добрива допоможуть отримати гарний урожай полуниці.

  • Вас також може зацікавити:

Не цвітуть півонії після пересадки: що може згубно впливати на рослини

Урожай полуниці можна збільшити в 10 разів: є кілька хитрощів

Як врятувати персик від кучерявості: прості і доступні народні методи