RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Наслідки відчує уся галузь: власник зруйнованої у Харкові друкарні зробив заяву

В результаті російської атаки 23 травня, що прийшлася зокрема по друкарні в Харкові, сукупна виробнича потужність може зменшитись на 30-40% – наслідки відчує вся галузь книгодрукування.

Про це в етері Радіо Свобода розповів власник поліграфічного комбінату "Фактор-Друк" Сергій Політучий.

Читайте також: Як виглядає зсередини друкарня у Харкові після удару: рятувальники показали відео

Він наголосив на тому, що російська атака на Харків 23 травня вплине на всю галузь українського книговидавництва.

"Окрім особистого горя працівників, людей, їх родин, я б хотів звернути увагу на величезну проблему, яка у зв’язку з цієї трагедією виникає для усієї видавничої галузі України".

Політучий вказав, що переважна більшість поліграфічних потужностей зібрані саме в Харкові. Проте враховуючи ситуацію з російськими атаками та відключеннями світла типографіям вдається працювати лише по одній робочій зміні:

"Більшість поліграфічних потужностей зосереджені саме у Харкові. Я не знаю напевне, але, якщо ми кажемо про книгодрукування, я думаю, що це не менше як 85-90% всіх книг, які друкуються в Україні, друкуються у Харкові. На нашій друкарні, а також — у наших партнерів, у наших колег по галузі… І беручи до уваги ситуацію у Харкові з енергетикою, з російськими обстрілами всі друкарні працюють не у 3-4 зміни, як було до великомасштабного вторгнення, а в одну зміну".

На його думку, склалася складна ситуація, коли зібрані друкарські потужності не зможуть забезпечити потреби видавництв – лише після зруйнування типографії "Фактор-Друк" потужності зменшаться, за словами власника комбінату, на 30-40%:

"З руйнуванням нашої типографії сукупна потужність зменшиться не менш, ніж на 30-40%. І таким чином, сам процес друкування книг, включаючи і підручники, яких ми друкували до 50% від усієї кількості, став. Як ми будемо робити це завтра — я не знаю. І я розумію, що без підтримки і міжнародної спільноти, і держави це питання буде вирішити дуже важко".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні розкрили плани весняного наступу росіян на Харківщині.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни влучили у Харкові у типографію: моторошні кадри

Харків знову під масованим ворожим ударом: у місті лунали потужні вибухи

В Харкові втретє за день прогриміли вибухи