RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Україна отримала нову систему ППО Iris-T: на що вона здатна

Україна отримала від Німеччини ще один новітній наземний зенітний комплекс середнього радіуса дії Iris-T-SLM. Система ППО призначена для захисту мирного населення.

Про це пише видання Spiegel.

Читайте також: НАТО може відправити війська в Україну: названо умову

За даними журналістів, Iris-T-SLM прибув у п'ятницю, 24 травня. Відтак, зараз у Збройних силах України налічується чотири системи Iris-T середньої дальності та одна система малої дальності.

Як повідомляє видання, за останні півтора року системи довели свою ефективність у захисті великих міст від повітряних атак. Зокрема, перехоплювали крилаті ракети, які цілились по критичній енергоінфраструктурі.

Німеччина обіцяла передати дев’ять систем ППО IRIS-T SLM, а також 11 систем ППО IRIS-T SLS, виробництва німецького підприємства Diehl Defense.

Примітно те, що у Бундесверу немає на озброєнні таких систем, оскільки вони нові і їх відправили в Україну одні з перших.

Технічні характеристики ЗРК IRIS-T SLM

IRIS-T SLM є найсучаснішою системою ППО Німеччини, призначеною для знищення літаків, гелікоптерів, дронів, крилатих та балістичних ракет, виробництва Diehl Defense у 2007-2014 роки.

Її найбільша дальність становить 40 км, бойова висота досягає 20 км (знищення ракет до 60 км від об'єкта, що прикривається). У пусковій установці є вісім ракет (стандартна батарея IRIS-T має три пускові установки).

Довжина - 2,9 метра, діаметр – 0,127 метра, розмах крила – 0,35 метра.
Швидкість польоту - до трьох Маха (1020 м/с або 3672 км/год).

Комплекс IRIS-T SLM вирізняється, зокрема, більш потужною версією зенітних керованих ракет IRIS-T. Вони мають твердопаливний двигун із керованим вектором тяги. Це дозволяє забезпечувати кращу маневровість, а також інфрачервону головку самонаведення, що має високий ступінь захисту від пасивних та активних засобів протидії. Тобто ракета може розрізняти теплові пастки та реальні цілі.

Відомо, що вартість комплексу, що складається з РЛС, пункту управління та пускових з ракетами становить за різними даними близько 140 - 178 млн євро.

Раніше ми писали, коли надійде зброя від США до України.

  • Вас також може зацікавити:

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю: фото і характеристики

Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: Шольц відреагував на ініціативу ЄС