RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: Шольц відреагував на ініціативу ЄС

Пропозицію лідерів ЄС щодо передачі виплат відсотків від заморожених російських активів Україні підтримав канцлер Німеччини Олаф Шольц – близько 90% доходів використають на закупівлю зброї для України.

Про це пише "Reuters".

Таким чином, канцлер Німеччини висловив свою підтримку попередній пропозиції ЄС використовувати доходи відсотків, отримані з російських активів, для підтримки оборони України.

"Важливо, щоб ми також погодилися з тим, що ці гроші можуть бути використані для закупівель зброї не тільки в ЄС, але й для закупівель у всьому світі", – заявив Шольц журналістам після зустрічі з членами урядів трьох балтійських країн у Ризі.

Він також наголосив, що Німеччина та країни Балтії виступають за швидке розширення виробництва зброї в Європі, адже вже зараз було збільшено виробництво боєприпасів і систем ППО.

Варто зазначити, що у березні глава зовнішньополітичного відділу ЄС Жозеп Боррель висловив ідею про виділення 90% доходів від російських активів, які були заморожені в Євросоюзі, і перерахування їх до фонду ЄС, який фінансує озброєння для України.

Приблизно 70% всіх заморожених на Заході російських активів знаходяться в центральному депозитарії цінних паперів Euroclear у Бельгії, загальна сума яких становить 190 мільярдів євро.

Раніше ми писали, коли надійде основна маса зброї від США в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

У Києві з таємним візитом побував глава МЗС Британії: про що говорив з Зеленським

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю: фото і характеристики