RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

ТЦК і не тільки: хто має право перевіряти військовий квиток

Під час загальної мобілізації в Україні від чоловіків від 18 до 60 років мають право вимагати показати військовий квиток або посвідчення військовозобов'язаного не лише співробітники ТЦК.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Читайте також: Що чекає ухилянтів за порушення правил мобілізації: список штрафів

Як пояснюють в оборонному відомстві, вимагати показати такий документ мають право як представники ТЦК, так і співробітники поліції та представники Державної прикордонної служби. Щодо останніх, то вони мають такі повноваження лише у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через держкордон України.

Крім того, у Міноборони уточнили, що показувати цей документ можна як у паперовому варіанті, так і в електроному виді. Водночас військовозобов'язані мають показувати разом з військовим квитком паспорт громадянина України або інший документ, якій посвідчує особу.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми пояснювали, чи можна піти служити за своєю спеціальністю.

  • Вас може зацікавити:

До ТЦК з повістками приходять лише 2%: військовий розповів про провал мобілізації

Оновити дані повинні і ті, що виїхали за кордон 10-20 років тому: пояснення Міноборони

Мобілізація людей з інвалідністю: які категорії звільнено від призову