RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Удари по Харкову: в ISW спрогнозували, до яких пір триватиме ракетний терор РФ

Аналітики переконані, що російські обстріли Харкова, які останнім часом стали більш масовим явищем, спрямовані на те, аби змусити жителів міста покинути їхні домівки, тікаючи з обласного центра.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія влаштувала масований удар по Україні: на Вінниччині є влучання, ракети летіли на Старокостянтинів

Харків зазнавав постійних обстрілів з боку російської армії від самого початку повномасштабного вторгнення, але останніми місяцями їхня кількість значно зросла. Також змінились й цілі для ударів – б’ють по парках, будинках, людних місцях.

Яскравим прикладом тому є 25 травня, коли ворог 4 рази здійснював скидання КАБів та ФАБів різних модифікацій, завдавав ракетних ударів по цивільних об’єктах міста. Спочатку був ракетний удар із застосуванням "Іскандер-М" і ракет ППО С-300/С-400 по ліцею, потім удар двома високоточними плануючими бомбами КАБ по будівельному гіпермаркету "Епіцентр", і ще один удар невизначеними боєприпасами по Центральному парку Харкова. Ввечері того ж дня був приліт у житловому районі в центрі міста.

В ISW переконані, що одне із головних завдань цих жахливих атак – змусити жителів тікати з міста.

Варто відзначити, що окупанти б’ють по місту з безпечного району на території РФ, адже там їх не дістане українська ППО. Країни Заходу заборонили використовувати своє озброєння для ударів по військових цілях та у повітряному просторі агресора, тому ворог використовує цю шпарину в системі для здійснення своїх терористичних атак.

"Російські війська, найімовірніше, будуть продовжувати ці удари в рамках наступальної операції на півночі Харківської області доти, доки заборони Заходу не дозволять українським силам адекватно протистояти прикриттю російських військових на території РФ", – зазначається у звіті ISW.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ взяли бойовий контроль над прикордонням Харківщини.

  • Вас може зацікавити:

Наслідки відчує уся галузь: власник зруйнованої у Харкові друкарні зробив заяву

Як виглядає зсередини друкарня у Харкові після удару: рятувальники показали відео

Ціль - не Харків: в Україні розкрили плани весняного наступу росіян на Харківщині