RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Справа воєнкома Борисова живе: в Одесі співробітник ТЦК заробив на ухилянтах мільйон доларів. Фото і відео

В Одесі, де раніше вже підозрювали у корупції колишнього керівника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова, ДБР викрили нову багатомільйонну схему, яка ґрунтувалась на військовозобов’язаних, що хотіли уникнути призову на військову службу – посадовцеві вже повідомили про підозру.

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Був у розшуку поліції: в Київському ТЦК прокоментували інцидент із спробою самогубства

В повідомленні зауважується, що працівникам ДБР вдалося викрити посадовця Приморського РТЦК та СП в місті Одеса, який займався організацією масштабного механізму заробітку на чоловіках, що хотіли уникнути мобілізації.

За повідомленням ДБР, ця протиправна схема діяла в Одеському центрі комплектування та соціальної підтримки з липня 2023 року. Саме з того часу начальник відділу почав несанкціоновано втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг". Загалом за цей час він "відкоригував" інформацію щодо 138 військовозобов’язаних – фіктивно робив їх непридатними для проходження військової служби.

За надану "послугу" військовозобов’язані мали заплатити від 4,5 до 7 тис. доларів США - така схема, як зауважує ДБР, "...надавала змогу фігуранту заробити щонайменше мільйон доларів США".

Наразі співробітники Державного бюро розслідувань встановили вже всіх осіб, що встигли "скористатись послугами" – частина ухилянтів вже виїхала за кордон. А ті, які ще залишились в Україні, при проведенні спільних заходів ДБР зі співробітниками РТЦК та СП були доставлені до центру комплектування для повторного оновлення даних з подальшою мобілізацією до війська.

Надалі встановлюватиметься також повне коло причетних до схеми осіб. Наразі представники ДБР вже провели 14 обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта та учасників схеми – процесуальні дії продовжуються.

Самому ж організатору-посадовцю повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України) – наразі вирішуватиметься питання стосовно обрання запобіжного заходу та подальшого відсторонення від посади. Крім того, за відповідне порушення передбачається покарання до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали банду шахраїв, що працювали під виглядом ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті чоловіки відкрили вогонь по прикордоннику і втекли до Румунії

Затримано колишнього топ-чиновника ЗСУ: займався постачанням харчування, фото

В ТЦК брали хабарі… будматеріалами: ДБР викрило схему заробітку на призовниках, фото