RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Треба знати, до чого нас готують: яка зброя зараз потрібна Україні від Заходу

ЗСУ наразі потребує засоби ППО, ракети для них, літаки F-16, артилерійські боєприпаси, дрони та бронетехніку.

Про це військовослужбовець 23-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, молодший сержант Олексій "Буревій" Чайковський розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте також: Чи треба Україні повертати тих, хто втік за кордом: боєць ЗСУ розніс підходи до мобілізації

"Особисто нашій бригаді насамперед це артилерійські боєприпаси. Друге – якнайбільше дронів. І третє – бронетехніка: танки, бронетранспортери. Ось у нас залишилися РСЗВ "Град", "Смерч" та "Ураган". Але для них велика проблема з боєприпасами, дуже не вистачає. За два з лишком роки запаси снарядів виснажені практично повністю", - зазначив він.

За словами військового, якщо підрозділ складається з ще радянських САУ, боєприпасів здебільшого немає: привозять 10, 20 снарядів на одну машину. А якщо в підрозділі американські чи європейські самохідки, то вони постійно мають близько 500 боєприпасів на машину.

Військовий висловив розчарування в небажанні західних партнерів надати дозвіл на використання далекобійних боєприпасів,як Storm Shadow та ATACMS, по російській території.

"Ось ті ж F-16: ми повинні мати право збивати російські літаки, які несуть ракети та КАБи, на російській території – інакше який сенс, адже вони на нашу територію не залітають. І ще питання – скільки і чого нам дадуть. Якщо відразу 300-400 винищувачів F-16 – це так, це значно покращить ситуацію. Якщо 10-20, це глобально проблем із Росією не вирішить", - зазначив Чайковський.

Читайте інтерв'ю: Захід лише розігріває апетити Путіна - боєць 23 бригади "Буревій"

  • Вас може зацікавити:

США оголосили про новий пакет допомоги для України: що до нього ввійшло

Вже прямують до Європи: у США перші українські пілоти закінчили навчання на F-16

Фахівці вже в Україні: в Повітряних силах зробили оптимістичну заяву про F-16