RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Росія концентрує війська біля кордону з Україною: в ISW оцінили можливість нового наступу

Росіяни концентрують свої сили біля кордону з Харківською і Сумською областями. У разі початку наступальних дій це може змусити Україну перекинути і розтягнути війська вздовж державного кордону.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Чи достатньо у Росії сил для наступу: прикордонники оцінили ситуацію на Сумщині

Аналітики інституту встановили кілька локацій на території РФ біля кордону з Україною, де концентруються росіяни.

Зокрема, окупанти концентрують війська в районі Грайворон-Борисівка-Пролетарський на заході Бєлгородської області. Російські війська розширили діяльність на базах і складах у населених пунктах в цьому районі в останні тижні. Проте розмір можливої концентрації залишається неясним. Аналітики зазначають, що ця ділянка надасть російським військам можливість розпочати наступальні операції на південь у напрямку Золочева та Богодухова, або на захід у напрямку населених пунктів вздовж траси Р-45, що сполучає Богодухів з Сумами.

Росіяни також зосереджують обмежені сили в Курській і Брянській областях поблизу кордону з Сумською областю. Аналітики припускають, що росіяни розпочнуть лише обмежені наступальні дії на напрямку Суми-Харків, доки Північне угруповання військ не наблизиться до кінцевої чисельності.

Аналітики ISW вважають, що навіть обмежені російські наступальні операції в цих районах створять тиск, який розтягне українську живу силу та техніку вздовж ширшого фронту та, можливо, дозволить російським військам створити тактичні плацдарми для підтримки подальших операцій або на північний захід від Харкова, або в напрямку Суми.

Напомним, экс-замначальника Генштаба Игорь Романенко сообщил, что целью оккупантов на Харьковском направлении является захват городка Волчанск, а не многомиллионного областного центра.

  • Вас может заинтересовать:

Начало наступления в Харьковской области стало для России провальным – оценка ISW

ВСУ взяли боевой контроль над приграничьем Харьковской области: подробности

Враг оттягивает украинские резервы на Харьковскую область: что может изменить ход войны