RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Чи достатньо у Росії сил для наступу: прикордонники оцінили ситуацію на Сумщині

Росія зберігає військову присутність вздовж кордону із Сумською областю, який простягається на 560 кілометрів, проте цього недостатньо для успішного наступу. У свою чергу, Збройні Сили України мають бути готові до будь-якого розвитку подій.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Відкриють новий фронт? Росія збирає нове угруповання військ

"Звісно, що ворог, як і раніше, тримає певні свої підрозділи, сили та засоби на цих напрямках. Не можна виключати, що ворог продовжує нарощувати свої сили на цих напрямках. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", - зазначив Демченко.

Він припускає, що окупанти можуть зробити на Сумщині, подібне до ситуації на Харківщині, аби створити зони, де де ведуться повномасштабні бойові дії, щоб розтягнути ЗСУ і на цей напрямок теж.

"Але, на щастя, те, що ми фіксуємо, навіть попри ті сили, які зараз є у ворога, їх недостатньо для того, щоб досягнути такої стратегічної цілі", - уточнив речник Держприкордонслужби.

Водночас, на думку Демченка, окупаційне військо може застосувати свої невеликі сили на Сумському напрямку для того, аби посіяти паніку, розтягувати Сили оборони України та не дозволяти їх перекидати на інші напрямки.

Нагадаємо, ексзаступник начальника Генштабу Ігор Романенко повідомив, що ціллю окупантів на Харківському напрямку є захоплення містечка Вовчанськ, а не багатомільйонного обласного центру.

  • Вас може зацікавити:

Початок наступу на Харківщині став для Росії провальним – оцінка ISW

ЗСУ взяли бойовий контроль над прикордонням Харківщини: подробиці

Ворог відтягує українські резерви на Харківщину: що може змінити хід війни