RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Україна та Іспанія підписали важливу угоду: про що йдеться у документі

Україна та Іспанія підписали угоду про гарантії безпеки. Це вже десятий договір такого типу який підписав Київ з країнами Заходу.

Про це повідомив на прес-конференції премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Читайте також: Ракети Patriot і танки Leopard: Іспанія готує новий пакет допомоги Україні

"Ми зараз підписали політичний договір, який має дуже важливу роль. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю. Ми вже десята країна, яка підписала такий договір з Україною, як в рамках декларації G7 минулого року", - заявив він.

За словами Санчеса, Іспанія вважає свою безпеку інтегрованою, тому між Україною та Іспанією існує декілька фінансових, військових та виробничих напрямків.

Підтримка, реконструкція, відновлення та розмінування - саме за цими напрямками Іспанія буде допомогати Україні за цим договором.

"Іспанія надала велику підтримку за два роки і зобов'язується ще підтримувати на мільярд євро для того, щоб посилити спроможність України. Звичайно, це протиповітряна оборона для того, щоб захистити цивільне населення, інфраструктури, міста, які продовжують страждати від атак", - доповнив прем'єр Іспанії.

Під час підписання угоди Володимир Зеленський подякував Іспанії за підписання гарантій безпеки.

"Я дуже дякую за це, дякую за цю угоду. Дійсно, вагомий стратегічний документ. На цей рік ми зафіксували 1 мільярд євро військової допомоги, на період до 2027 року - 5 мільярдів для України від Іспанії через Європейський фонд миру", - заявив Зеленський.

Президент України додав, що Україна високо цінує зацікавленість Іспанії у спільних проєктах з виробництва озброєнь та розвитку технологій безпеки.

Раніше "Апостроф" писав про те, як Британія таємно передає Україні озброєння.

  • Вас може зацікавити:

А війну виграти забули? Посли G7 ще раз поговорили про відновлення України

Треба знати, до чого нас готують: яка зброя зараз потрібна Україні від Заходу

США оголосили про новий пакет допомоги для України: що до нього ввійшло