RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Росіяни почали бити по Вовчанську з "Сонцепьоків": що відбувається у зруйнованому місті

Росіяни не припиняють атак на Вовчанськ в Харківській області, застосовуючи ракети, авіаційні бомби та термобаричні боєприпаси.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Читайте також: ЗСУ просунулися на Харківщині, ворог атакував на Донеччині: звіт ISW і карти боїв

За його словами, по Вовчанську росіяни почали вести вогонь термобаричними боєприпасами з важких вогнеметних систем "Сонцепьок". Крім того, вони активно застосовують керовані авіаційні бомби. В той же час Волошин наголосив, що навіть це не допомагає окупантам просуватися у районі Вовчанська.

"Більшу частину міста контролюють українські Сили оборони. Наземні штурми ворог поєднує з авіаційними ударами, щоб досягти успіху. Також по Вовчанську ворог застосовує важкі вогнеметні системи "Сонцепьок". Завдає ударів термобаричними боєприпасами, знищуючи на своєму шляху забудову і цивільну інфраструктуру", – розповів він.

Окупанти намагалися посилити наступ мотострілецькими підрозділами, що входять до 44 армійського корпусу, однак Сили оборони активно знищують такі угруповання.

За словами Волошина, на різних ділянках фронту росіяни вдаються до різних тактик. Проте переважно вони тяжіють до спроб прориву штурмовими підрозділами за підтримки техніки.

"Спочатку посилають штурмові групи вперед. Ці групи намагаються заходити і заїжджати як на малій легкоброньованій техніці, так і на гольф-карах, баггі, кросових мотоциклах. Якщо групи добралися до своєї цілі, то намагаються закріпитися. Якщо не вдалося, то це для них "квиток в один кінець" і вони там залишаються, бо наші військовослужбовці Сил оборони їх знищують", – підкреслив він.

Раніше "Апостроф" писав, що експерти оцінили сили російської армії під Харковом.

  • Вас також може зацікавити:

Харківщина під потужними обстрілами: що відомо про загиблих та постраждалих

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань