RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

СБУ затримала "гостя" з Європи, який підпалював підстанції на Одещині: фото

Працівники Служби безпеки затримали чоловіка, який здійснював підпали стратегічних енергооб’єктів в Одеській області. Ним виявився громадянин однієї з європейських країн. Він жив в Україні, працюючи на Федеральну службу безпеки Росії.

Про це інформує пресцентр спецвідомства.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі: фото і подробиці

Виявилося, що чоловіка завербували навесні 2024 року. Тоді ж він отримав завдання вчинити серію підпалів на Одещині. Для його реалізації залучив спільника, у якого була посвідка на проживання в Україні.

Він в середині квітня вилив п'ять каністр з бензином на технологічне обладнання двох електропідстанцій, де спалахнули пожежі. Вогонь охопив силові трансформатори, які забезпечують електроенергією восьми населених пунктів. Так хотів знеструмити сотні будинків, медзакладів, теплогенеруючих підприємств, гідроспоруд, об’єктів газопостачання.

Встановлено, що після вчинення злочину чоловік хотів втекти таємно за кордон. Однак, СБУ завадила його планам, встановивши місцеперебування. Агента затримали на місцевій трасі.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу "Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану". Чоловіка помістили під варту. У разі доведення вини - загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Окрім того, правоохоронці планують повідомити заочну підозру організатору диверсії. Також мають намір оголосити у міжнародний розшук.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала зрадницю, що готувала ракетний удар по Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Працював у СБУ і зрадив Україну: на Донбасі підірвали авто з офіцером "МДБ"

СБУ затримала дружину ексрегіонала, яка шпигувала для ФСБ на Вінниччині: фото

Працювали на ВПК Росії: СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі