RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Термін оновлення даних військовозобов'язаних хочуть подовжити: про що йдеться у законопроекті

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується продовжити термін оновлення даних військовозобов'язаних громадян з 60 до 150 днів.

Про це повідомили на сайті Верховної ради.

Читайте також: Не сходяться дані? Проїдем в ТЦК! Військовозобов’язаним приготували чергові "покращення"

29 травня, за номером 11305 зареєстровано законопроєкт про внесення змін до кінцевих та проміжних положень "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку".

Співавтор законопроєкт Володимир Арʼєв розповів, що термін пропонують продовжити на 90 днів. "Мова йде про зміну терміну з 60 днів на 150, тобто продовжити на 90 днів. Для того, щоб не вводили штрафи через 60 днів, оскільки система ТЦК просто фізично буде не здатна пропустити абсолютно всіх, кому доводиться приходити особисто в центри комплектації через те, що їхні дані потребують додаткового уточнення", - заявив він.

Депутати вважають, що додатку "Резерв+" недостатньо, тому потрібно збільшити термін оновлення даних військовозобов'язаних.

"І таких людей насправді дуже багато. І часто це люди, які не отримали повістку, не вручили їй особисто. Або ж це люди, які вже уточнили свої дані, але чомусь в системі "Оберіг" вони не були внесені чи були внесені неправильно", - пояснив парламентар.

Раніше "Апостроф" писав про те, чи планують надсилати повістки з 17 років.

  • Вас може зацікавити:

Відстрочка від мобілізації на період навчання: що треба знати студентам

Яким буде штраф за неявку в ТЦК: накласти покарання можна буде заочно

Кабмін розробляє механізм е-бронювання