RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Повістки надсилатимуть з 17 років: у ЗСУ зробили важливе пояснення

Щороку протягом січня-березня беруться на облік громадяни України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років.

Про це йдеться у статті 14 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу”, яку цитує пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: В Україні стартувала мобілізація засуджених: де їм дозволили служити

Взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Для взяття на військовий облік призовників громадяни України зобов’язані особисто прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

У ЗСУ кажуть, що юнаки, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщаються за місцем реєстрації за допомогою повісток, для прибуття в ТЦК та постановки на військовий облік.

Проте, у Сухопутних військах ЗСУ наголосили, що постановка на військовий облік не має відношення до мобілізаційних заходів, які тривають.

Раніше "Апостроф" писав про новий спосіб жінок "рятувати" своїх чоловіків від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

В Україні можна буде відкупитися від мобілізації за дві з половиною зарплати: що пропонують депутати

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Видача повісток за новими правилами: хто має право, процедури вручення та відмови

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.