RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

"Ваш військовий квиток не дійсний": адвокати розкрили нову проблему для чоловіків

Військовий квиток може бути не дійсним, через те що постанови Кабміну суперечать одна одній.

Про це розповіли юристи з Адвокатського Агентства "Пані в Законі".

Читайте також: 17-річні юнаки мають повернутися з-за кордону в Україну: що на них чекає

16 травня Кабмін схвалив постанову 559. Цей документ має неузгодженості. Ця постанова затвердила нову форму військово-облікового документа.

В 12 пункті положення йдеться: "Якщо буде затверджена нова форма військового квитка, то він не потребує заміни, його змінювати не треба, він дійсний".

Хоча в пункті 3 постанови номер 559 говориться: "Порядок оформлення і видачі військово-облікового документа: якщо дані не співпадають з реєстром, військово-обліковий документ вважається не дійсним".

"Під час перевірки, перевіряючі можуть зробити дуже цікаві відомості. У законі про мобілізацію йдеться про те, що ваш військово-обліковий документ дійсний, скільки б його форм не вигадували. Але попередні форми військово-облікових документів різняться", - кажуть юристки.

Таким чином, якщо вас зупинить наряд поліції, та просить надати паспорт і військово-обліковий документ, а ви виключені з обліку, вам можуть сказати "вибачте, у вас неспівпадіння". Вийде так, що документ фактично недійсний, а за мобілізаційним законом буде рахуватися дійсним.

На запитання чи випишуть штраф при таких обставинах юристки не мали відповіді, адже це можна буде сказати лише на прикладі конкретних випадків. Через те що закон набрав чинності не так давно, їх ще немає.

Раніше "Апостроф" писав про те, скільки в'язнів вже пішло воювати.

  • Вас може зацікавити:

Всіх на перекомісію: що чекає колишніх "обмежено придатних" після 1 червня

Нові правила мобілізації: що світить тим, хто раніше не проходив ВЛК

Обмежень нема: у Мін'юсті пояснили, хто ще може мобілізуватись до війська