RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Скільки в'язнів вже пішло воювати: статистика по областях України

В Україні зміни до закону про мобілізацію дають можливість бути мобілізованим на військову службу тим, хто перебуває за ґратами. До суду вже подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

Читайте також: Обмежень немає: у Мін'юсті пояснили, хто ще може мобілізуватися до армії

За участю прокурорів суди вже розглянули та вже схвалили 1843 таких клопотань: 775 засуджених поповнили лави Сил оборони України.

Найбільше добровольців серед ув'язнених виявилось у виправних установах Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Рівненської, Харківської та Хмельницької областей.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що в Україні розширили перелік підстав для звільнення з ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Повістки надсилатимуть з 17 років: у ЗСУ зробили важливе пояснення

Мобілізація засуджених: де будуть служити колишні в’язні

Комісії при ТЦК можуть відмовити у відстрочці з будь-яких причин: в законі суттєва прогалина