RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Чи прийде до України у червні аномальна спека: прогноз погоди на місяць

Синоптики уточнили прогноз погоди на червень та розповіли, яким буде перший місяць літа.

Про це йдеться у матеріалі "ТСН".

За даними метеоцентру, червень буде теплішим, ніж торік. Синоптики прогнозують середню місячну температуру від +19 до +23. В гірських районах буде більш прохолодніше - до +16 градусів, однак такі показники все одно на 1,5-2 градуси перевищують норму.

Читайте також: Червень з рекордами: яка погода буде у перший місяць літа

Місячна кількість опадів у червні прогнозується 49-90 мм, в Карпатах та місцями на Прикарпатті та Закарпатті 117-171 мм. Такі показники перевершують травневі дані, але їх слід вважати в межах норми.

Вже на початку червня, як прогнозує кандидат географічних наук "Укргідрометеоцентру" Тетяна Адаменко, на всій території України очікуються короткочасні дощі.

"Проте на Лівобережжі їх буде обмаль на фоні значно вищих, ніж у травні, температур повітря. На півдні, у центрі та сході країни у другій п’ятиденці очікуються температури вдень +30-33 градуси, в західних та північних областях +27-29 градусів. Втім, для червня типовим є нестійкий характер погоди, можливі похолодання, пізні заморозки були навіть 20 червня", - наголошує Адаменко.

Днів, коли українцям стануть у нагоді парасолька чи дощовик, буде в середньому понад половин. Однак чим далі на південні та східні області - тим сильнішою буде спека. Рясні зливи можливі в Закарпатті. Грози почують мешканці Тернопільщини та Хмельниччини, а ось Буковина "відчує розгул стихії". У другій та третій декаді червня середня денна температура на заході України становитиме від +22 до +27.

Значні дощі з грозами також очікуються у червні на Волині, Рівненщині та Житомирщині. У кінці першої декади на північ України завітає прохолодна погода з температурою повітря до +24 градусів, але вже ближче до кінця місяця знову очікується потепління до +26.

Спекотна погода без опадів прогнозується майже у всіх центральних регіонах. Лише на Вінниччині половина місяця буде дощовою та грозовою. Середня денна температура повітря у цій частині регіону - від +22 до +29. Найспекотніше - на Дніпропетровщині, де вдень повітря може прогрітися до +32.

Початок червня на сході буде досить спекотним. Денна температура становитиме від +30 до +35. В окремі дні можливі дощі та зниження температури до +25. Найчастіше дощитиме у Харківській області.

На півдні синоптики обіцяють "майже Африку", оскільки через невелику кількість опадів середня денна температура повітря становитиме від +28 до +33. Навіть опади не принесуть прохолоду - у дощові дні можливе похолодання до +28.

Раніше ми розповідали, що в Україні буде багато дощів із грозами.

Вас може зацікавити:

Київ накриє хвиля дощів зі спекою: прогноз на початок червня

Магнітні бурі та полярні сяйва у червні: коли чекати

Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика