RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Росія завдала ударів по енергооб'єктах у 5 областях: всі подробиці нічної атаки

Країна-агресор продовжує знищувати енергетичну систему України, порушуючи всі закони ведення війни. Вночі 1 червня, Росія завдала масованого удару по нашій критичній інфраструктурі у 5 областях. Ракети летіли й неподалік від кордону з країнами-сусідами України.

Про це повідомляє міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читайте також: Ціль - нафтовий термінал: Генштаб зробив заяву про удар по порту "Кавказ"

Сон українців у першу літню ніч 2024 року було порушено масованим ракетним ударом по критичній інфраструктурі, якого завдали війська РФ.

Спочатку росіяни атакували країну за допомогою сімох БпЛА, а пізніше, о 02:30, ТУ-95 здійснили пуски ракет, серед яких були й "Калібри". Росія атакувала енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Крім того, рух російських ракет також проходив траєкторіями поблизу кордону з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Уламки дронів впали на господарське приміщення лікарні в Могилів-Подільському Вінницької області. Внаслідок цього розпочалась пожежа, яка охопила площу в 600 квадратних метрів. Як повідомили в ДСНС, люди не зазнали травм та пошкоджень.

Також ворог атакував енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини за допомогою БПЛА та крилатих ракет. Зайнялось декілька пожеж. Там постраждалих та загиблих серед людей немає. За словами голови Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, Росія била по Нікополю з артилерії та дронами-камікадзе. Під ударом опинилася також Покровська громада.

На Львівщині атаковано Стрий за допомогою дронів та ракет. Також звуки вибухів чули мешканці Закарпатської, Київської, Хмельницької, Львівської та Харківської областей.

Як заявили у ДТЕК, внаслідок обстрілу російськими окупантами суттєво пошкоджено обладнання двох теплоелектростанцій компанії.

Раніше ми розповідали, що дрони-камікадзе атакували завод у Казані.

  • Вас може зацікавити:

Росія вночі вдарила по Харкову та області: фото, відео і всі подробиці

Дрони атакували нафтобазу в Орловській області РФ, спалахнула пожежа. Фото

Росія вдарила по корпусу Харківського біотехнічного університету, якому 200 років: фото