RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

​Скандал в Одесі: до ТЦК доставили хлопця з вадами серця і олігофренією. Відео

В Одесі отримав розголос інцидент з ТЦК, який стався 30 травня: військові доставили до будівлі військкомату хлопця з вадами серця та діагнозом "олігофренія". ВЛК визначила чоловіка придатним для несення служби.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Курс Одеса".

Читайте також: Скандал у Мукачеві: співробітники ТЦК затримали кришнаїтів та доставили до військкомату. Відео

30 травня до одеського відділку ТЦК, що в Київському районі міста, було доставлено хлопця з "явними візуальними симптомами" олігофренії. Як виявилось пізніше, молодий чоловік ще й мав вроджену патологію серця.

Авторка відео, яке швидко поширилось соціальними мережами, стверджує, що хлопця було направлено на ВЛК і вже за 30 хвилин його було визнано придатним для несення військової служби.

В Одеському обласному ТЦК та СП вже відреагували на цей інцидент. Там зазначили, що військовозобов’язані з діагнозом "олігофренія легкого ступеня" можуть бути визнані придатними до військової служби у тилових частинах забезпечення.

Також повідомляється, що юнак не надав жодних медичних документів, які б підтвердили його діагноз.

"Кожен повинен постійно мати з собою військово-облікові документи, які засвідчують наявність хвороб чи інших причин, що можуть бути підставою для звільнення від мобілізації. Відсутність таких документів може призвести до непорозумінь та непередбачуваних ситуацій.", – пояснили в Одеському ТЦК.

Щодо процедури проходження комісії, то в ТЦК запевнили, що все відбулося відповідно до норм законодавства – хлопець пройшов військово-лікарську комісію відповідно до установленого порядку і був визначений придатним для проходження служби.

Раніше ми розповідали про те, кому з чоловіків треба повернутися на військовий облік.

  • Вас може зацікавити:

У Львові "мобілізували" жирафа: кумедне відео

На Черкащині працівнику ТЦК кинули під дім вибухівку

Нові правила мобілізації: що світить тим, хто раніше не проходив ВЛК