RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

​Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

Володимир Зеленський зустрівся із міністром оборони США Ллойдом Остіном в Сінгапурі де обговорили оборонні потреби України. Головною темою розмови стали F-16 та посилення ППО.

Про це повідомляється на сайті Президента України.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії: Зеленський розповів, скільки країн готові взяти участь

Президент України відвідав Азійський саміт з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла", який пройшов в Сінгапурі. Там же відбулась і його зустріч з Ллойдом Остіном, під час якої Володимир Зеленський подякував уряду США за їхню рішучу підтримку України.

"Ми дуже вдячні Президенту Джозефу Байдену та його адміністрації за незмінну допомогу в боротьбі за нашу свободу й незалежність", – сказав пан Президент.

Також вони не обійшли стороною питання оборонних потреб України та надання систем ППО, які вкрай важливі для нашої держави на тлі масованих ударів ворога по критичній інфраструктурі та цивільних об’єктах.

"Це найважливіший трек зараз для захисту життів українців, наших міст, громад і цивільної інфраструктури. Це дуже важливо", – підкреслив Володимир Зеленський.

Окрім того, було наголошено й на проблемі постачання винищувачів F-16 – необхідно докласти спільних зусиль для пришвидшення їхнього постачання.

Президент сказав слова вдячності адміністрації Джо Байдена за ухвалу рішення про дозвіл використання американської зброї для нанесення ударів по території Росії. Він відзначив, що це буде ефективною протидією спробам РФ розширювати зону бойових дій.
Також Володимир Зеленський розповів Ллойду Остіну про зусилля Росії по зриву першого Глобального саміту миру і додав, що участь усіх ключових партнерів України зведе нанівець ці намагання.

Раніше ми розповідали про те, чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру.

  • Вас може зацікавити:

Мільярдери підтримують Трампа: як вони можуть "злити" Україну

"Час - це наше життя": які важливі заяви зробив Зеленський в інтерв'ю The Guardian

Україна підписала зі Швецією безпекову угоду: яку військову допомогу буде надано