RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

​Мільярдери підтримують Трампа: як вони можуть "злити" Україну

Попри те, що 30 травня Дональда Трампа було визнано винним у справі про фальсифікацію документів, американські мільярдери продовжують підтримувати його кандидатуру на пост президента США.

Про це повідомляє видання "Bloomberg".

Читайте також: Жертва основного інстинкту: що буде з Трампом після вердикту суду

Стало відомо, що ще за 16 днів до винесення історичного вердикту Дональду Трампу, в готелі "П'єр", що на П'ятій авеню в Нью-Йорку, відбулась зустріч мільярдерів. В ході дискусій вони вирішили, що жодна кримінальна справа не стане перепоною для їхньої підтримки кандидатури Трампа на крісло в Білому домі.

"Цей вирок матиме менш ніж нульовий вплив на мою підтримку", – ствердно сказав президент компанії "1789 Capital" Омед Малік.

Варто зазначити, що навіть фінансисти, які відвернулись від Трампа після штурму Капітолія в січні 2021 року, знову почали підтримувати його. А причина тому досить банальна – гроші. Трамп пообіцяв знизити податки для багатих і скасувати регуляції.

Також зазначають, що співзасновник "Blackstone Inc"Стівен Шварцман, який входить до числа 40 найбагатших людей світу, оголосив про свою лояльність колишньому президенту США незадовго до початку судового засідання 30 травня. Так вчинив й інвестор хедж-фонду Білл Акман.

"Чи є готовність підтримати Трампа, якщо буде здаватися, що він на правильному шляху? Так", –ствердно відповів Ден Луфкін, співзасновник "Donaldson, Lufkin & Jernrette".

В колах, наближених до колишнього президента США, не бачать загрози народній підтримці навіть після позитивного рішення суду щодо кримінальної справи.

"Я думаю, що люди вже прийняли рішення", – сказав Скотт Бессент, колишній головний інвестиційний директор "Soros Fund Management", який є одним з кандидатів на посаду міністра фінансів Трампа.

Ба більше, навіть деякі лідери Уолл-стріт, які раніше критикували Трампа, пом'якшили своє ставлення до нього. Так от Джеймі Дімон підкреслив, що у 2020 році за Дональда проголосували 74 мільйони людей, і наголосив на необхідності поважати це. Це кардинально відрізняється від його заяв у січні, коли він критикував Трампа.

Але справа не лише в грошах. Дехто з багатіїв занепокоєні зростанням толерантності до антисемітизму серед прогресивних демократів, інші ж стурбовані тим, що 81-річний Байден вже занадто старий, аби бути президентом.

"Для людей, які займаються інвестиційним бізнесом, президентство Джо Байдена було надзвичайно корисним", – підкреслив Вітні Тілсон, – "Мене справді дивує, що саме ті люди, які досягли найкращих результатів за часів Джо Байдена, здаються найбільш незадоволеними цим президентством".

Осторонь цієї теми не залишився й український журналіст Юрій Ніколов, який відомий своїми антикорупційними розслідуваннями.

"Здається, ось тут ми і побачимо цинічний оскал капіталізму. Це навіть корупцією не назвеш. Це просто неформальна угода між мільярдерами і Трампом, що він як стане президентом знизить податки саме для багатіїв, а для цього вони мають підтримати його під час виборів.", – резюмував журналіст.

Ніколов відзначив цинічність та сумнівні докори совісті цих багатіїв та впевнений, що таким чином вони "можуть злити Україну".

"Цікаво, чи вдасться Байдену розвернути свою кампанію в русло "За мене – простий народ зі справжніми американськими цінностями, а за Трампа – корумповані багатії, якім насрать на людей"?", – додав він.

Раніше ми розповідали про заяву Трампа, що він "бомбив би Москву", якби був президентом.

  • Вас може зацікавити:

Бити по Росії: чи визнав Захід свої помилки

Магніти для грошей: які знаки Зодіаку мають здатність притягувати багатство

"Час Х" вже близько: у США назвали терміни перших ударів України американською зброєю по РФ