RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

​Зливи з градом і шквали: перший тиждень червня піднесе неприємні сюрпризи

Українці нарешті дочекались початку літа, а з ним й багато тепла, сонця та безхмарного зоряного неба вночі. Але у природи інші плани на період з 3 по 9 червня: якщо тепло, то щоб понад позначку у +30°С, бажаєте помилуватись зірочками вночі – отримуйте грозові хмари.

Про погодні примхи природи на весь наступний тиждень розповів метеоролог Ігор Кібальчич.

Читайте також: Синоптики оголосили штормове попередження: де чекати небезпечної погоди

Новий тиждень принесе українцям нестійку погоду зі шквалами, грозами та градом. Не варто очікувати й на комфортні температурні показники – спека для всієї України.

Понеділок, 3 червня

Східним областям вночі, північним та західним регіонам вдень доведеться очікувати на дощі з грозами, на решті території України без опадів. Вітер буде південно-західний 5–10 м/с. Температура повітря вночі триматиметься на рівні +13…+18°С, вдень у західних та північних областях +20…+25°С, в інших же регіонах +27…+33°С.

Вівторок, 4 червня

Жителям західних, північних та місцями центральних областей варто захопити з собою парасольки, адже пройдуть короткочасні дощі з грозами. У західній частині країни та на Київщині парасольку потрібно тримати міцно обома руками, бо прогнозують місцями сильні зливи, град та шквали вітру 20–25 м/с. На решті території країни переважно без опадів, вітер змінних напрямків, 3–8 м/с. Температура повітря вночі +13…+19°С, а вдень сягне +23…+28°С, у південних та східних областях в межах +28…+33°С.

Середа, 5 червня

У більшості областей, крім південно-східної частини та Криму, пройдуть дощі з грозами, вдень місцями град та шквали 15–20 м/с. Стовпчики термометра вночі покажуть +13…+19°С, а вдень +22…+27°С, на півдні та сході +29…+34°С.

Четвер, 6 червня

На території центральних та південних областей переважно без опадів, на решті території України місцями очікуються грозові дощі, вдень можливий град та шквали вітру 15–20 м/с. Вітер західний, північно-західний 7–12 м/с. Температура повітря вночі +13…+19°С, вдень дещо прохолодніше, аніж у середу +22…+27°С, у південно-східній половині України до +30°С.

П'ятниця, 7 червня

В Україні переважно без опадів, лише вранці та вдень у західних областях місцями можливі грозові дощі. Вітер у західній частині країни змінних напрямків 3–8 м/с, на решті країни північно-західний 5–10 м/с. Температура повітря вночі +11…+16°С, а вдень +22…+27°С, у південній половині місцями до +30°С.

У вихідні українці ввійдуть з грозовими дощами.

Субота, 8 червня

У західних та місцями центральних регіонах очікуються короткочасні грозові дощі, у західній частині місцями сильні зливи, град та шквали вітру 17–22 м/с. загалом же буде вітер змінних напрямків 3–8 м/с. Температура повітря вночі +12...+17°С, а вдень +23...+28°С.

Неділя, 9 червня

У західних та північних областях продовжить переважати нестійка погода з грозовими дощами, а на решті території України переважно без опадів. Вітер змінних напрямків 3–8 м/с. Температура повітря вночі +13…+18°С, а вдень прогріється до +25…+30°С, у південних та центральних областях +31…+33°С.

Раніше ми розповідали, чи прийде до України у червні аномальна спека.

  • Вас може зацікавити:

Закарпаттям пронісся потужний град: падали крижинки розміром м’ячів для пінг-понгу. Відео

Усе складатиметься на "ура": три знаки Зодіаку, які досягнуть неймовірних висот влітку

Новинки манікюру на літо: які дизайни і кольори вибрати у червні 2024 року