RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

СБУ затримала "на гарячому" агента РФ, який готував теракти в Запоріжжі. Фото

В Запоріжжі співробітники СБУ "на гарячому" затримали російського агента, що готував серію терактів проти військовослужбовців ТЦК.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі: фото і подробиці

В повідомленні йдеться про те, що співробітникам СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури вдалося затримати агента фсб, що займався підготовкою терактів проти військовослужбовців ТЦК у Запоріжжі. Контррозвідка вчасно запобігла серії терактів від фсб, адже російського агента вдалося зловити "на гарячому" – він готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів.

"За вказівкою фсб фігурант мав виявити такі транспортні засоби, а потім встановити під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування. Щоб ідентифікувати потенційні цілі, агент щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів", – йдеться у повідомленні СБУ.

Надалі російський агент повинен був отримати подальші вказівки від свого куратора, зокрема що стосується часу та способів вчинення терактів з використанням вибухівки. Також відомо, що цей фігурант здійснював стеження за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.

"Завдяки оперативному реагуванню СБУ ворожий задум було зірвано. Російського агента затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта Сил оборони, – повідомляють в СБУ та додають: – У нього вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності".

Крім цього, співробітники СБУ провели додаткові заходи щодо убезпечення місць перебування та маршрутів пересування військовослужбовців.

Агентом російських спецслужб виявився охоронець місцевої енергокомпанії – його завербували представники фсб у квітні 2024 року. Фігуранта помітили через його доньку, яка живе в Москві, також активно співпрацює з російськими спецслужбами.

СБУ додає, що наразі цьому агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Затриманий знаходиться під вартою – може отримати довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Одещині військові понад рік будували маєток командувачу тероборони.

  • Вас також може зацікавити:

Працювали під виглядом ТЦК: у Києві затримали банду шахраїв, фото та відео

Били і катували мирного жителя: в Україні ідентифікували ще трьох воєнних злочинців РФ

СБУ затримала "гостя" з Європи, який підпалював підстанції на Одещині: фото