RU  UA

Росіяни використовують цинічну тактику, щоб сховатися від ударів ЗСУ: що відбувається в окупованому Бердянську

На території тимчасово окупованого Бердянська триває російський терор – ворог почав цинічно ховатись між цивільного населення. В місто завозять росіян, а натомість місцеве населення вербують. Порт та аеродром використовують як військові об’єкти.

Про ситуацію в Бердянську, цинічну тактику дій ворога та імітацію життя в місті в етері Апостроф TV розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

Читайте також: Росіяни ниють через нову тактику ЗСУ: такого раніше ще не було

Він наголосив на тому, що через тимчасово окуповане місто ворог продовжує пересувати свою техніку – переважно колісну, зокрема це вантажівки, що перевозять особовий склад армії РФ.

Щодо гусеничної техніки – вона також є, проте завозять її менше, ніж знищують Сили оборони:

"Є також платформи, які переміщують гусеничну техніку. Спостерігається, що це переважно нова техніка, що говорить про те, що радянської залишилося вже не так багато. При цьому військові спостерігачі говорять, що завозиться менше техніки, ніж знищується на фронті".

Заступник голови Бердянської райради вказав на те, що як наслідок на ракетні обстріли ворог почав змінювати місця дислокації – розміщуються серед місцевого населення для уникнення концентрації в одному місці.

"Вони виходять з баз відпочинку і розміщуються серед місцевого населення, щоб уникнути концентрації, – говорить Дудукалов та додає: – Крім того, вони намагаються створити картинку курортного сезону і намагаються якісь бази відпочинку використовувати".

Щодо ситуації в порту тимчасово окупованого Бердянська – там, за словами спікера, ситуація не змінилась, порт й досі використовують як військовий об’єкт:

"Окупанти використовують там викрадені кораблі без позначень, які не можуть заходити в міжнародні порти. Аеродром використовується, як військовий об’єкт. Там іноді розміщується авіація".

Окрім цього триває також міграція з Росії на тимчасово окуповані території: "Продовжується міграція з Росії на окуповані території. Збільшилася кількість мусульман". Місцеве населення піддають вербуванню – спочатку окупанти "звертали увагу" на юнаків, а згодом, як зауважує заступник голови Бердянської райради, почали вербувати і чоловіків 60+.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виживає Маріуполь на третьому році окупації.

  • Вас також може зацікавити:

"Курортний сезон" в окупації: що творять росіяни у Бердянську

Окупанти продовжують будувати колію "Маріуполь – Бердянськ": карта і супутникові дані

Росіяни активно до чогось готуються: в Маріуполі зафіксували дивні переміщення окупантів