RU  UA

У ВМС ЗСУ розповіли про два російські підводні човни в Чорному морі

Станом на 5 червня в Чорному морі перебуває два російські підводні човни – проте у Військово-морських силах ЗСУ зазначили, що ті не становлять загрози, ситуація в Чорному морі залишається стабільною.

Детальніше про ситуацію з ворожим флотом РФ у Чорному морі розповів в етері Апостроф TV начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня та речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Читайте також: Росіяни вже не знають, куди ховати свою ППО: як ЗСУ "виносять" ворожі аеродроми

Він наголосив на тому, що у Чорному морі перебуває один підводний човен, що є носієм крилатих ракет "Калібр", проте без самих ракет. Ще один з російських підводних човнів не належить до ракетоносіїв.

"Той носій, який зараз залишається в морі, він відстріляний, там нема ракет. Другий підводний човен не є носієм. Тому, в принципі, вони там виконують якісь свої завдання", — заявив Плетенчук.

З огляду на це, на думку речника ВМС ЗСУ, вказані човни не становлять якоїсь загрози для України. В цьому контексті, за словами Плетенчука, ситуація в Чорному морі залишається стабільною:

"Враховуючи те, що північна частина Чорного моря не має достатньої операційної глибини для того, щоб вони могли підійти до нашого південного узбережжя, відповідно можна сказати, що в морі зараз ситуація стабільна".

Речник ВМС ЗСУ також зауважив, що виходів у море інших російські військових кораблів наразі не фіксують. Натомість переміщення всередині бази свідчить лише про те, що росіяни хочуть приховати ці кораблі.

"А що вони всередині бази переміщуються, ну, це здебільшого робиться для того, щоб приховати місцеперебування цих кораблів. Тобто їх просто переставляють з місця на місце, щоб ввести в оману нашу розвідку", — пояснив Плетенчук.

Станом на ранок 5 червня Військово-Морські Сили ЗС України повідомляли наступну інформацію стосовно перебування російських кораблів.

Читайте також у "Апострофа", як окупанти без кораблів намагаються захистити Кримський міст.

  • Вас також може зацікавити:

"Тунці" у Криму відправились на дно: як це вплине на бойовий потенціал Росії

"Тунець по-кримськи": скільки російських катерів знищено у ніч проти 30 травня. Відео

Українські захисники навчилися збивати російські "Орлани": непросто, але немає нічого неможливого