RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Що робити, якщо зникає мобільний зв'язок під час вимкнень світла

У випадку зникнення інтернету під час відключень світла можливо скористатися національним роумінгом, відвідати найближчий пункт незламності, або під'єднати енергостійкий фіксований інтернет.

Такі поради дав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: По 10 годин без світла: українців закликали готуватися до надскладної зими

За його словами, під час відключень світла багато людей перемикається на мобільний інтернет, через що базові станції мобільних операторів не справляються і зникає зв’язок.

Федоров у такому випадку рекомендує увімкнути національний роумінг і перемкнутися на іншого оператора. Також він рекомендує відвідати найближчий пунк незламності, де є Starlink, щоб бути онлайн, та генератор, щоб зарядити телефони.

"Ну і нагадую про енергостійкий фіксований інтернет. Одна з найефективніших технологій для цього — xPON. Працює 4+ години при відключеннях електроенергії. Тобто зможете через месенджер зателефонувати мамі та сказати, що у вас все ок. Спитайте в провайдера, чи використовує він xPON і чи може підʼєднати", - зазначив Федоров.

В свою чергу Держспецзв'язку рекомендує обмежити споживання мобільного інтернету до мінімуму: відмовитися від відео на користь текстових форматів; віддавати перевагу текстовим повідомленням перед дзвінками та відеодзвінками, встановити обмеження трафіку в налаштуваннях застосунків та скоротити всі розмови до мінімуму.

Раніше "Апостроф" писав про те, що робити, якщо застрягли у ліфті під час відключення світла.

  • Вас може зацікавити:

Це наша нова норма: українцям доведеться звикати до життя в темряві та холоді

Є обласна специфіка: чому в одних регіонах світла немає довше, ніж в інших

Ситуація ще більше ускладниться: енергетики дали невтішний прогноз