RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

В Польщі винесли вирок вбивцям українця у витверезнику

Семеро осіб, серед яких поліцейські були засуджені до тюремного ув'язнення на терміни від 1,5 до 5 років за вбивство Дмитра Никифоренка.

Про це повідомляє PAP.

Читайте також: Поляки заблокували ще один пункт пропуску на кордоні. Відео

Воєводський суд Вроцлава виніс вирок у справі про вбивство 25-річного українця Дмитра Никифоренка.

Сім фігурантів засуджені до позбавлення волі на строк від 1,5 до 5 років.

Серед засуджених четверо колишніх поліцейських, лікар і четверо співробітників Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння. Інших двох підозрюваних виправдали.

Як повідомляє Польське інформаційне агентство, суд виніс найсуворіші вироки двом колишнім поліцейським. Вони отримали по п'ять років позбавлення волі.

Лікаря засудили до трьох років позбавлення волі, ще двох колишніх міліціонерів і двох працівників центру засудили до позбавлення волі від півтора до чотирьох років.

"Згідно з рішенням суду, четверо поліцейських і двоє працівників Вроцлавського центру допомоги особам, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння, спричинили смерть чоловіка, побивши й притиснувши його до землі. Провина лікарки цього закладу полягала у відсутності реакції на застосування таких примусових заходів. Двох співробітників витверезника виправдали", – йдеться у повідомленні.

Інцидент за участю 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка стався 30 липня 2021 року. Молодик заснув у міському автобусі після вечірки з друзями. Водій висадив його на зупинці та викликав швидку, а ті викликали поліцію. Дмитра завели в центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння. У цьому закладі його побили, що призвело до смерті чоловіка.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Польща сформує підрозділ з українців і відправить на війну.

  • Вас може зацікавити:

Представниця Польщі на "Євробаченні-2024" зворушливо підтримала Україну: відео

Вулиці перетворилися на льодові річки: частину Польщі накрила пекельна буря з градом. Фото і відео

Україна попросила Польщу збивати російські ракети: що каже Варшава