RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На Прикарпатті та Буковині у туристів перевірятимуть документи: у чому причина

Через збільшення кількості порушників кордону, що маскуються під туристів, прикордонники на Прикарпатті та Буковині посилено перевірятимуть документи та транспорт громадян.

Про це для агентства АСС розповів пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.

Читайте також: На Закарпатті чоловіки відкрили вогонь по прикордоннику і втекли до Румунії

Він вказав на те, що з початку літа прикордонники Чернівецької області посилили охорону кордону, особливо в гірській місцевості та на популярних туристичних маршрутах Чернівецької та Івано-Франківської області, з огляду на кількість порушників кордону, що маскуються під туристів:

"Це пов'язано з тим, що чимало правопорушників маскуються під туристів, і під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця, далі намагаються незаконно перетнути кордон".

Ліснік зауважив на ділянці, за яку відповідають прикордонники Чернівецького загону у Івано-Франківській області – там поряд розташовані станції Ворохта, Татарів і Вороненка, де, за словами пресофіцера, "...раніше ніколи людям не зустрічалися прикордонники".

"Але сьогодні туди щоденно прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України. Тому ми посилено контролюємо ці ділянки. Для багатьох туристів поява прикордонників на цих станціях стала певною новиною, люди не зовсім адекватно сприймають появу прикордонників та їхню роботу", – коментує він.

Працівники прикордонної служби перевіряють транспорт громадян та документи, а за їх відсутності звертаються до відповідних реєстрів, а також з’ясовують підстави перебування людини у прикордонних районах. Мета ретельних перевірок – "виявити порушників кордону".

"Для людей, які не мають проблем з законом, ця перевірка триватиме одну хвилину. Закликаємо громадян з лояльністю ставитися до роботи прикордонників та дотримуватися законодавства", - вказав спікер.

Читайте також у "Апостроф", як прикордонники зібрали під Курдюмівкою щедрий "урожай" російської техніки та окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки в Україні ухилянтів: з’явилися перші офіційні дані

Може бути набагато більше: скільки ухилянтів з 2022 року потонуло у Тисі

У гідрокостюмах і з їжею: затримали двох ухилянтів, які вплав повертались в Україну