RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

В Україні розкрили нові схеми втечі ухилянтів: серед організаторів - співробітник ДПСУ. Фото

Служба безпеки України ліквідувала три схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Читайте також: Повторне проходження ВЛК: що не може робити суд у разі оскарження рішень комісії

У різних регіонах країни було затримано організаторів незаконної діяльності. Вони допомагали ухилянтам бігти за кордон в обхід КПП за суму від 6,5 до 9 тисяч доларів США.

Так, у Вінницькій області затримали посадовця Державної прикордонної служби. За гроші він випускав з України чоловіків призовного віку. Для конспірації він використовував криптогаманець, на який приймав оплату від клієнтів.

У Закарпатській області правоохоронці ліквідували ще два канали незаконної міграції до Євросоюзу. Один із каналів організували двоє місцевих жителів: вони допомагали ухилянтам бігти через прикордонну річку за допомогою надувного човна.

Ще одну схему організувала мешканка Хустського району. За допомогою своїх спільників вона виводила ухилянтам стежками за кордон.

За даними фактами розпочато розслідування. Затриманим у разі визнання вини може загрожувати до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року — повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви