RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям

Під час вимкнень світла в Україні може виникнути проблема сушіння волосся, якщо вже треба кудись виходити з дому. Феном скористатися вже неможливо, але є багато лайфхаків, які допоможуть із цим.

"Апостроф" розповідає, як швидко сушити волосся без фену.

Читайте також: Жахлива статистика: скільки енергетичних об'єктів в Україні зруйнувала Росія

Як швидко висушити волосся без світла

Рушник з бавовни або мікрофібри допоможе швидко увібрати у себе вологу. Спочатку слід ретельно віджати волосся одразу після миття, далі промокнути рушником з одного із зазначених матеріалів, а потім взяти другий сухий рушник та промокнути вже ним по всій довжині повторно. Також можна скрутити рушник у тугий джгут, перекинути волосся вперед та почати швидко обертати цей рушник, тримаючи його двома руками паралельно волоссю.

Паперові рушники або серветки. Спочатку треба руками віджати зайву вологу з волосся, розділити волосся на маленькі пасма, а потім за допомогою декількох паперових рушників чи серветок розчесати волосся гребінцем з широкими рідкими зубцями.

Гребінець з широкими рідкими зубцями. Після віджиму волосся слід безперервно розчісувати їх цим гребінцем по всій довжині - від кінчиків та піднімаючись вище до коріння. Але пофарбовані або висвітленні волосся такий метод сушіння може пошкодити, тому рекомендується використовувати його лише на нефарбованому волоссі.

Висока температура або сонце. Для цього треба заздалегідь нанести термозахист на волосся та кілька хвилин посидіти під прямими променями сонця, особливо коли спекотно на вулиці. Також можна комбінувати попередні методі з цим, щоб пришвидшити результат.

Які способи сушіння волосся є небезпечними

  • Вентилятор, адже можна поранитися або лишитись волосся взагалі;
  • Пилосос;
  • Газова плита, адже можна спалити волосся та навіть отримати опіки шкіри.

Раніше ми розповідали, які прилади не варто вмикати через складну ситуацію зі світлом.

  • Вас може зацікавити:

"Укрзалізниця" зменшить споживання світла: оновлений графік руху поїздів

Обнадійливий прогноз: як працюватиме мобільний зв'язок у випадку блекауту

Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити