RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити

В Україні тривають постійні відключення світла, що безпосередньо впливає і на зв’язок – зникає не лише вай-фай, а й виникають складнощі з мобільним інтернетом. Проте є метод підключити роутер до додаткових джерел і мати доступ до інтернету навіть під час відключень.

Про ключові поради та інструкцію для підключення далі розкаже "Апостроф".

Читайте також: Зарядіть гаджети і зробіть запас води: як подбати про безпеку під час відключень світла

Доступ до інтернету став невіддільною частиною нашого життя. Проте під час відключень електроенергії зі зв’язком виникають певні складнощі. Для того, щоб постійно залишатись в мережі, можна спробувати підключити ваш роутер до павербанка. Для цього варто виконати наступні кроки:

  • Підключіть кабель живлення роутера до перехідника USB, якщо він необхідний.
  • Підключіть перехідник USB (або кабель живлення роутера) до павербанка.
  • Увімкніть павербанк.
  • Увімкніть роутер.
  • Переконайтеся, що Wi-Fi мережа з'явилася на ваших пристроях.

Для безперебійної роботи роутера протягом декількох годин вам знадобиться павербанк з ємністю не менше 5000 мАг, які можуть видавати різну напругу — крім стандартних 5 вольт, також 9 та 12 вольт. Варто переконатися, що потужність павербанка достатня для живлення вашого роутера. Використовуйте якісний кабель живлення та не перевантажуйте павербанк – якщо ви підключили до нього роутер, уникайте додаткового підключення сторонніх пристроїв для живлення.

Перед підключенням також варто звернути увагу на такі аспекти:

  • Зверніться до провайдера: переконайтеся, що інтернет-кабелі у вашій квартирі підключені до безперебійної мережі. Це допоможе уникнути перебоїв у роботі інтернету під час відключення світла.
  • Підключення оптоволокна: якщо до вашої квартири підведено оптоволокно, вам також знадобиться джерело живлення для його термінала. Підключення варто здійснити аналогічно як до роутера.
  • Визначте напругу: перевірте на зворотній стороні роутера, яка напруга йому необхідна для роботи. Зазвичай встановлюють необхідну напругу на рівні 9 або 12 вольт. Якщо менше – техніка просто не спрацює, якщо вище – роутер може згоріти від перенапруги.

Вам також знадобиться спеціальний кабель-перехідник для безпроблемного підключення павербанка до роутера. Цей кабель має USB-роз'єм на одному кінці, який підключається до павербанка, та штекер живлення 5,5/2,5 мм на іншому, який підключається безпосередньо до роутера.

Важливо, щоб кабель-перехідник мав вбудований модуль підвищення напруги. Це пов'язано з тим, що павербанки зазвичай видають напругу 5 вольт, а роутери потребують від 9 до 12 вольт. Модуль підвищення напруги допоможе трансформувати 5 вольт від павербанка до необхідної напруги для роутера, щоб все працювало стабільно.

Раніше ми також розповідали, що робити, якщо зникає мобільний зв'язок під час вимкнень світла.

  • Вас також може зацікавити:

Світлофори не працюють: які правила мають знати водії під час вимкнення світла

Не панікуйте: що робити, якщо застрягли у ліфті під час відключення світла

Як в спеку охолодити приміщення без кондиціонера: прості і дешеві лайфхаки