RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У Білорусі розширюють базу для "Іскандерів": ракети долітатимуть до країн НАТО

Білорусь все більше в’язне у злочинній взаємодії з Росією. В Могильовській області будують два нові ангари для "Іскандерів", які можуть бути застосовані не тільки у війні з Україною, а й у випадку війни з країнами НАТО.

Про це повідомляє видання "Радыё Свабода".

Читайте також: У Луганську ракети АТАСМS влучили у базу військової техніки: карта

На території військової частини в Осиповичах Могильовської області Білорусі будують два нових ангари, що за зовнішнім виглядом та розмірами схожі на укриття для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер". Повідомляють, що триває реконструкція занедбаної казарми та адміністративної будівлі.

Супутниковий знімок військової частини в Осиповичах та будівництва на її території. 19 травня 2024 рФото: Радыё Свабода

Військова частина, будівництво якої зараз ведеться, розташована за 7 км від Осиповицького полігону та за 12 км від 1405-ї бази артилерійських боєприпасів, де можуть зберігатись ядерні боєголовки.

Ракети класу "Іскандер-М" мають дальність польоту 500 км, тому загрозу нові формування становлять не тільки для більшої частини України, а й для країн-членів НАТО, таких як Литва, Латвія та Польща.
Видання 19 травня отримало супутникові знімки від сервісу "Planet Lab"s, на яких видно, що будівництво відбувається на значній частині військової частини. Триває реконструкція двох занедбаних будівель, які, ймовірно, є казармами та їдальнею чи штабом. Зовні вони схожі на ті, що вже є на території частини.
Праворуч на фото видно, що будуються й два ангари, які за розміром і зовнішнім виглядом абсолютно відповідають ангару, який був побудований тут рік тому для зберігання смертоносних "Іскандерів". Також, поруч з новими ангарами вже видніються два фундаменти для інших будівель невстановленого типу та призначення.

Супутникові знімки процесу будівництва двох нових ангарів та реконструкції будівель на території військової частини в Осиповичах. У чорних прямокутниках дати зображень.Фото: Радыё Свабода

Вважається, що кожна із цих будівель може розмістити до 12 бойових машин, що відповідає розмірам стандартного дивізіону "Іскандер".

Супутниковий знімок першого ангара для зберігання «Іскандерів», збудованого у квітні 2023 року на території військової частини в Осиповичах. 14 травня 2024 рФото: Радыё Свабода

Раніше ми розповідали, що Росія вперше за дев’ять місяців перекинула в Білорусь гвинтокрили.

  • Вас може зацікавити:

Лукашенко зробив крок до участі Білорусі у війні

Сплав деменції з маразмом: як Путін з Лукашенком вирішили потрусити своїми комплексами

Шольц змінив позицію щодо передачі ракет Taurus Україні і назвав нову умову