RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

​Мобілізація триває: чи призвуть чоловіка, який вже подав документи на відстрочку

На розгляд документів, які було подано військовозобов'язаним на отримання відстрочки від мобілізації, потребується тиждень, а інколи й більше часу. Чи можуть його призвати до військової служби в цей проміжок часу?

Про це розповідає Міністерства оборони України.

Читайте також: Відстрочка від армії: який "сюрприз" чекає на багатодітних батьків

В Міноборони зазначають, якщо військовозобов'язаним чоловіком було подано документи на розгляд можливості отримання відстрочки від мобілізації, то до ухвали комісією рішення щодо її надання, чоловік не буде направлений на проходження медичного огляду. На цей проміжок часу він не підлягає призову.

Також варто зауважити, що заяву та документи, які затверджують право військовозобов'язаного на відстрочку, розглядають протягом 7 днів з дати їх надходження до комісії в ТЦК та СП. Але цей термін може бути подовжено, якщо комісії потрібно додатково звернутися до інших державних органів за додатковою інформацією.

Інформація, яка підтверджує право на відстрочку від мобілізації вноситься до загального реєстру військовозобов'язаних. Для перевірки наявності інформації у реєстрі, потрібно звернутись до ТЦК та СП за місцем перебування на обліку або через електронний кабінет військовозобов’язаного "Резерв+".

Якщо комісія ухвалила позитивне рішення про надання відстрочки, то військовозобов’язаному видадуть відповідну довідку. Якщо ж результат буде негативним – повідомлять письмово, вказавши причину відмови.

Раніше ми розповідали, чи можуть мобілізувати кількох членів родини.

  • Вас може зацікавити:

Умови надання відстрочки від мобілізації спростили: кого це торкнулось

В Україні ввели цифрове бронювання від мобілізації через "Дію"

Відстрочка по догляду за батьками: як оформити і чи можна виїхати за кордон