RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Відстрочка від армії: який "сюрприз" чекає на багатодітних батьків

В Україні від багатодітних батьків можуть вимагати додаткові документи під час візиту до територіальних центрів комплектування.

Про це повідомляє "Головком".

Читайте також: Відстрочка від мобілізації за новими правилами: яка зараз діє процедура

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України №560 "Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період", багатодітним батькам потрібно через нотаріус доводити, що вони справді виховують дітей.

Народний депутат України Ігор Фріс заявив, що це перевищення повноважень з боку ТЦК. Як приклад він наводить ситуацію, в якій можуть опинитися тисячі багатодітних батьків.

Наприклад, у чоловіка є кілька дітей, народжених від різних жінок. Водночас, співробітники ТЦК можуть вимагати додатковий договір між чоловіком та його колишніми дружинами про те, що він бере участь в утриманні неповнолітніх дітей.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні ввели цифрове бронювання від мобілізації через "Дію".

  • Вас може зацікавити:

Відстрочка по догляду за батьками: як оформити і чи можна виїхати за кордон

Звільнення з роботи через мобілізацію: чи зберігається зарплата і що буде з невикористаними відпустками

Яким підприємствам дозволили бронювати 100% працівників: рішення Кабміну