RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Міноборони розповіли, коли в "Резерв+" з’явиться QR-код

Незабаром у застосунку "Резерв+", за допомогою якого військовозобов'язані можуть оновити свої військово-облікові дані, з'явиться QR-код.

Цю інформацію підтвердив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Поява QR-коду в застосунку "Резерв+", як стверджує речник, прирівняє інформацію з реєстру "Оберіг" до паперового військово-облікового документу.

Читайте також: Залишать без грошей та водійських прав: у яких випадках карають ухилянтів

Лазуткін наголосив, що QR-код з'явиться у застосунку "Резерв+" вже 18 червня 2024 року.

"Це остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперового військово-облікового документа", - зазначив речник Міноборони та додав, що з моменту набуття чинності закону про посилення мобілізації свої військово-облікові дані вже оновили близько 1,6 млн військовозобов'язаних осіб.

Серед українців, які мешкають за межами рідної країни, свої дані оновили 18 тисяч громадян. Лише через застосунок "Резерв+" оновили дані 1,371 млн громадян, зокрема 164 тисяч заброньованих українців, 153 тисячі - потенційні призовники, понад 90 тисяч - тих, хто має відтсрочку від мобілізації.

Окремо Лазуткін вказав, що також свої дані оновили близько 190 тисяч жінок.

"Такі у нас дані на сьогоднішній ранок. Можемо спостерігати доволі вискоку активність людей, які застосунком Резерв+ уже скористалися. Завантажень там ще більше. Можливо, люди очікують і пізніше це зроблять. Така загальна картина", - резюмував Лазуткін у традиційному відеозверненні.

Раніше ми розповідали, як готують ув'язнених перед відправкою на фронт.

Вас може зацікавити:

Мобілізація на 1 рік: який є варіант короткострокової служби

Чоловіки бояться їхати у Чернівці: влада обурюється методами ТЦК

Звільнення з роботи через мобілізацію: чи зберігається зарплата і що буде з невикористаними відпустками

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.