RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Мобілізація на 1 рік: який є варіант короткострокової служби

Варіант короткострокової служби для військовозобов’язаних, охочих добровільно мобілізуватись на військову службу, передбачає контракт на 1 рік, який можна буде не продовжувати.

На цьому зазначив голова комітету Верховної Ради з нацбезпеки Федір Веніславський.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

Він вказав, що після отримання повістки людина вважається мобілізованою, натомість якщо військовозобов'язаний прийшов без повістки – то можна укласти відповідний контракт для зарахування на військову службу:

"Якщо людина отримала повістку – вона є мобілізованою. Якщо людина прийшла без повістки – вона має право укласти контракт на 1 рік".

Такий варіант короткострокової служби передбачили для тих людей, хто бажає добровільно стати на військову службу. У випадку, якщо після закінчення дії контракту (тобто через рік) особа не бажає його продовжити, то військовозобов'язаний може припинити військову службу.


Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи готують в Україні мобілізацію 18-річних.

  • Вас також може зацікавити:

"Мобілізація" авто на потреби військових: кого Рада хоче звільнити від обов'язку

Мобілізація та військовий облік жінок: що змінилось з 18 травня

Бронювати будуть професії, а не конкретних людей: в Раді анонсували зміни в підходах до мобілізації

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.