RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Ворог просунувся на Харківському напрямку і міг захопити одне із сіл – звіт ISW і карти

Росіяни, ймовірно, захопили село Глибоке у Харківської області. Сили оборони зберігають контроль над більшою частиною Вовчанська.

Про це йдеться в аналітичному звіті ISW.

Читайте також: Поповнення в обмінному фонді: українські військові взяли в полон на Харківщині десятки окупантів

Харківська область

У Силах оборони заявили, що зберігають контроль над більшою частиною Вовчанська, провівши тактичні контратаки в межах міста. Росіяни, ймовірно, нещодавно захопили Глибоке. Про це свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 7 червня: окупанти просунулися до південного Глибокого та, ймовірно, захопили село.

Луганська область

Росіяни просунулися на південний схід від Куп’янська та продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Як свідчать геолокаційні кадри, окупанти просуваються на північний схід від Степової Новоселівки (на південний схід від Куп’янська).

Окрім того, російські війська розпочали наступ: на північний та південний схід від Куп’янська, на північний, південний захід та на захід від Кремінної, на південний захід від Кремінної в районі Серебрянського лісництва.

Донецька область

Росіяни продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку в районі Білогорівки, Золотарівки, Виїмки та Роздолівки.

В той же час окупанти, проводячи штурм біля Білогорівки зазнали втрат. Вони також просунулися в межах східного Часового Яру та продовжили наступальні операції. Частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії просунулися в центральному мікрорайоні Канал.

ISW не знайшов підтвердження повідомленням про те, що російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки.

Росіяни просунулися на південний захід від Донецька, продовжують наступальні операції на захід та південний захід від Донецька а також в районі кордону Донецької і Запорізької областей.

"Південна вісь"

Незважаючи на ствердження росіян про просування поблизу Роботиного, ISW не отримало візуальних доказів на підтвердження цих заяв.

Окупанти атакували поблизу Роботиного; біля Вербового; поблизу Малої Токмачки та Новопокровки, біля Новопрокопівки. Окрім того, російські війська розпочали наступ на захід і північний захід від Роботиного біля Копані та на південь від Малих Щербаків.

Раніше ми показували, як зараз виглядає Вовчанськ, який безжально спалює ворог.

  • Вас може зацікавити:

Україна зможе припинити російські бомбардування Харківщини: в ISW назвали спосіб

Чого бракує Україні для отримання літаків Mirage і F-16

ЗСУ відбили селище під Часовим Яром, - Bild