RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

"Через дії працівників НАБУ загинув мій брат": харківський бізнесмен розповів про скандальний випадок

Сергій Лободін помер під час слідчих дій, ймовірно, через те, що співробітники НАБУ не надали йому необхідної медичної допомоги.

Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив його брат Олексій Лободін.

"Коли до офісу прибули незнайомі особи без розпізнавальних знаків, які пізніше виявилися детективами НАБУ, вони вибили двері для проведення обшуку. Саме в цей час у Сергія, який знаходився на місці, стався серцевий напад. Патологоанатом, який провів розтин, встановив, що причиною смерті стала гостра серцева недостатність, пов'язана з емоційним стресом, а не тромб чи інша патологія. Якби представники НАБУ вчасно надали першу медичну допомогу брат міг би вижити", - каже чоловік.

На додаток до відсутності допомоги, детективи заблокували доступ до Сергія іншим працівникам офісу. Охоронець, який намагався надати допомогу, зміг почати реанімаційні заходи лише через кілька хвилин після нападу, але критичний час уже було втрачено.

Олексій Лободін прокоментував розвиток справи про вбивство брата: "Ми написали в прокуратуру заяву про злочин. Було відкрито справу за фактом смерті мого брата. Справу доручили розслідувати Державному бюро розслідувань, але як я розумію на сьогодні, її просто "поховали".

Богдан Устименко, адвокат Олексія, також заявив про безвідповідальність НАБУ: "Ця ситуація однозначно доводить, що на детективів фактично немає ніякої управи та інструментів стримування від незаконних та свавільних дій і що створені органи контролю за діяльністю НАБУ, вибачте, але фактично бутафорія… Чи чув хтось колись про результати розслідування управління внутрішнього контролю або ДБР, коли б якогось детектива притягнули до відповідальності?, - обурюється він.

На запитання про те, як можна запобігти повторенню таких ситуацій Богдан Устименко відповів: "Потрібно припинити практику безпідставних обшуків та проводити їх лише виключно як винятковий захід, припинити бравурні відеоролики в ютубі (складається враження, що обшуки проводяться лише для медіа та самопіару), проводити оцінку діяльності детективів з урахуванням реальних результатів розслідування (винесені судами вироки). Сьогодні НАБУ майоріє низкою дуже яскравих ютуб-роликів про затримання "злочинних організацій", проведення численних обшуків і т.д. Зараз в контексті НАБУ ми маємо ситуацію, коли безкарність породила вседозволеність і ця харківська трагедія - яскравий тому приклад. І поки такі свавільні дії НАБУ будуть здійснюватись, такі прикрі випадки, на жаль, матимуть місце", - констатував юрист.