RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

В Раді розповіли, коли військовозобов’язаних не будуть штрафувати за неоновлення даних

В Україні штрафи за неоновлення даних у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) застосовуватимуть не до всіх.

Про це повідомляє видання Sud.ua.

Читайте також: Мобілізація у червні: все про нові штрафи та строки ув'язнення для ухилянтів

Громадяни призовного віку за деяких умов не підлягатимуть відповідальності за порушення правил військового обліку за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та за порушення закону про мобілізацію за ст. 210-1 КУпАП.

Такі умови прописані у новому законі №3696-IX про внесення змін до Кодексу України про адмінправопорушення щодо удосконалення відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, що запрацював 19 травня.

Згідно зі статтями 210, 210-1 КУпАП, до громадян не будуть застосовувати штрафи у разі можливості отримання держателем Єдиного держреєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональної інформації призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом е-взаємодії з іншими держреєстрами, базами (банками) даних, держателями яких є держоргани.

Таким чином, якщо в Міністерства оборони як держателя Реєстру "Оберіг" виникне можливість отримати персональні відомості з інших джерел, то відповідальності для громадянина за порушення правил військового обліку або закону про мобілізацію не буде.

Раніше ми писали, що в Україні розширили перелік підстав для звільнення з ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Коли після вручення повістки можна не йти до ТЦК: чотири поважні причини

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.