RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Винесення заочних штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію стане можливим після прийняття змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, запропонованих Кабміном.

Про це пише "Судово-юридична газета".

Читайте також: Ухилянтам готують драконівські штрафи: в Раді планують посилити покарання

Відповідний законопроект Кабміну 10379 Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував до ухвалення в цілому.

Відповідно до запропонованих змін, якщо особа не оновила дані, не повідомила ТЦК про зміну персональних даних (якщо ці дані відсутні стосовно неї в електронних реєстрах), не з’являється за повісткою чи вчинила інше порушення за цими статтями, то ТЦК зможе винести постанову про накладення штрафу без складання протоколу.

Разом із тим, у ТЦК мають бути підтвердні документи про отримання виклику. Які саме це документи – у законопроекті не конкретизовано.

Як зазначив член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук, це дозволяє в подальшому застосувати той же принцип, що і для штрафів за порушення швидкості, зафіксоване в автоматичному режимі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які нові штрафи будуть за ігнорування повістки у травні.

  • Вас також може зацікавити:

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже у травні: у Міноборони назвали дату

До військкоматів знову черги: в ТЦК пояснили ажіотаж. Фото і відео

Хто отримає бронь від мобілізації з 1 травня: повний перелік категорій

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.