RU  UA

Перспектив у Росії немає: чим ситуація в Часовому Яру відрізняється від Бахмута

Ціль літньої кампанії 2024 року для російських окупантів — відтягнути резерви Сил оборони України від Донецька. Кремль має певні успіхи, але вони не є стратегічними.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військовий експерт Павло Нарожний.

Читайте також: У ЗСУ є шанс на контрнаступ: як Росія втрачає перевагу у війні

Для росіян Часів Яр Донецької області залишається ключовим населеним пунктом: атаки на цьому напрямі не припиняються. Ворог використовує ту саму тактику, що й в інших окупованих містах, починаючи з Маріуполя — тотальне знищення всіма засобами та видами озброєнь, не зважаючи на втрати серед військових та цивільних осіб.

"Вони наносять ракетні удари, удари за допомогою керованих авіаційних бомб, і знищують просто населений пункт. Але що ми бачимо – вони штурмують вже багато місяців (Часів Яр), і вона не спрацьовує. Тобто все ж таки є відмінність між Бахмутом і Часовим Яром. Наскільки я бачу, перспектив у ворога захопити цей населений пункт протягом найближчих місяців немає – у них просто недостатньо ресурсів",— заявив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сили оборони України успішно контратакували та відбили у російських військ селище Калинівка на північ від Часового Яру.

  • Вас також може зацікавити:

Ще одна країна зняла обмеження для ударів ЗСУ по цілях в Росії

Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

ЗСУ знищили комплекс С-300 на території Росії: потужні кадри