RU  UA

Бої за Часів Яр тривають: яка зараз ситуація і чим загрожує захоплення міста

Для російських окупантів захоплення Часового Яру Донецької області, за який точаться бої, вкрай важливе. Оскільки відкриє можливість встановити контроль над логістичними центрами та рухатись на низку інших міст.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

Читайте також: Бої вже йдуть на кордоні Часового Яру, з міста не змогли вивезти сотні мешканців

"Часів Яр розглядається як тактична висота, яка дасть можливість не тільки захопити населений пункт, а й взяти під контроль логістичні центри, нейтралізувати наш потужний пункт опору і далі розвивати стратегічний напрямок по захопленню Донеччини, рухатись далі на Костянтинівку, Краматорськ і Слов’янськ", - пояснив генерал.

За його словами, передбачається прорив, однак це не відбувається. Сили оборони тримають місто.

"Сам Часів Яр ми тримаємо, навіть те, що вони зайшли до околиць, не означає, що Часів Яр під загрозою захоплення", - зауважив ексголова СБУ.

Він наголосив, що ЗСУ мають дуже потужні оперативні можливості нанесення ударів по противнику, тому що перебувають не тільки на панівних позиціях, а й мають потужний укріпрайон, доставку техніки та боєприпасів.

"І сама важлива складова – наше командування буквально в крайні дні відпрацювало систему не тільки розблокування "кліщів", про які ми говоримо, а й нанесення контрударів. Я думаю, такий формат має спрацювати в Часовому Ярі", - додав Микола Маломуж.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога